"Маймуната не се интересува от Браунови частици, златни звезди, олимпийски медали или докторати по философия. За човека тези неща са по-ценни от цял един кораб, натоварен с банани. Това ни прави доста тъпи по маймунските стандарти."

Чарлз Уайтхед

вторник, 15 март 2011 г.

СПИЙЛБЪРГ СЕ ЗАВРЪЩА С "БОЕН КОН" (WAR HORSE)



Ървайн и Спийлбърг по време на сета
Добрата новина е, че тази година ще станем свидетели на цели две премиери, носещи лейбъла Спийлбърг. Не, не става въпрос за поредното продължение на Индиана Джоунс и проследяването на приключенията му още като... извънматочен зародиш например (май не остана друг неексплоатиран момент от блестящото и пълно с приключения CV на ексцентричния професор). Не ме разбирайте погрешно, аз също съм му фен, както и милиони други киноманиаци по целия свят, но не, не става дума за това. Двата филма се различават както по значителната разлика на инвестираните в тях средства, така и по жанровата си принадлежност. Но  тъй като сред авторите и на двата ще срещнем името Стивън Спийлбърг би било едва ли не еретично да не му обърнем нужното внимание.

Прави впечатление, че напоследък новинарите се занимават повече с мейкинга на Боен кон (War Horse), отколкото с другата негова, но много по-скъпа продукция Приключенията на Тинтин (The Adventures of Tintin: Secret of the Unicon). Освен това епичната история за коня-боец излиза на екран с 5 дни по-късно, на 28 декември 2011.


На терен






Първите официални кадри от филма са вече факт. Това е история за приключенията на едно английско момче и неговия любим кон по време на Първата световна война. Сценарият е базиран върху романа на Майкъл Морпурго, както и едноименната пиеса, адаптирана за сцена от Ли Хъл и Ричард Къртис. Сюжетът проследява раздялата на момчето Албърт с коня Джоуи, който е секвестиран в полза на кавалерията по време на войната и изпратен на бойната линия. Тъй като е твърде млад, за да се запише в армията Албърт се отправя на своя глава към Франция да спаси верния си приятел. Ролята се играе от холивудския новобранец Джереми Ървайн в компанията на забележителните английски актори Бенедикт Камбърбач, Дейвид Тюлис и черешката на кастинга – Емили Уотсън. Част от снимките със сигурност ще бъдат направени в Европа.

Петер Шварцен


 "Боен Кон"
(Снимки - Bad Taste)

Няма коментари:

Публикуване на коментар