"Маймуната не се интересува от Браунови частици, златни звезди, олимпийски медали или докторати по философия. За човека тези неща са по-ценни от цял един кораб, натоварен с банани. Това ни прави доста тъпи по маймунските стандарти."

Чарлз Уайтхед

петък, 2 март 2012 г.

ЕВРОЧАЛГА 2012 - СОФИ МАРИНОВА

"Единствената "песен на турски" на Евровизия", посочва в заглавие и електронното издание на в. "Хюриет". Повод за забележката е фактът, че на Евровизия тази година Турция няма да участва с песен на турски, а с песента "Love Me Back" на Джан Бономо на английски език." (actualno.com)


Ромската "перла" успешно
се интегрира и в Евровизия

Чалгата на пайнерските доморасли продуценти и тям подобни "канали" е изключително пошло и долнопробно подражание на сръбска, турска и гръцка поп фолк продукция, която няма нищо общо с кръчмарско-мутренските парчета на харемската младежка псевдоестетика в родината. 

За съжаление у нас няма капка шанс да се пръкнат автентични и безкрайно талантливи изпълнители от класата на Лепа Брена или Шабан Шаулич. Гротесковият образ на бутафорния урод и псевдо-артист Азис, сякаш определя горната граница на този крайно упадъчен квази-поп стил в доминиращия музикален "ентъртейнмънт" у нас. 





Услужливите и продажни медии превърнаха, т.н. попфолк в алфата и омегата на развлекателния бизнес, зарибиха и извратиха музикалните вкусове на младите поколения. Още от люлката фокусират вниманието им към пайнерските певачки с имидж на порно звезди, за което те безспорно вървят и безпроблемно се вписват в "хайлайфа" на България, заедно с  безкрайния си антураж. 

Неприкритата държавна подкрепа, номинации и безапелационно лансиране на кръчмарската певачка Софка, издигната в култ на една новоизлюпена "свободна", но полудеградирала културно народна маса, напълно индиферентна към тежките политико-икономически проблеми, говори единствено за пълен упадък на вкус, затъпяване, неграмотност и простотия. Което си е доста удобен начин за реализиране на държавната стратегия за профанизиране на населението, особено в младежката му част, за да се постигне деинтеграция, заличаване на оригиналната българска идентичност и унищожаване на последните остатъци култура и гражданско съзнание. 

Всъщност, за първи път на конкурса по БНТ, срамно е дори да се произнесе името на държавната телевизия, имаше поне 7-8 прекрасни, български млади таланти, които услужливо бяха потиснати и разгромени от етническия вот, с услужливата помощ на разплутия продажник Стефан Димитров, умело изманипулирал окончателния, т.н. избор на песен за Евровизия 2012. 

А, в Баку ще ликуват, че България е ориенталска дестинация...

Димитър Хаджидимитров

Няма коментари:

Публикуване на коментар