"Маймуната не се интересува от Браунови частици, златни звезди, олимпийски медали или докторати по философия. За човека тези неща са по-ценни от цял един кораб, натоварен с банани. Това ни прави доста тъпи по маймунските стандарти."

Чарлз Уайтхед

неделя, 5 декември 2010 г.

КАЦНАЛ НА ЕДНО ДЪРВО


Не, не става въпрос за филма с незабравимия Луи де Фюнес. Няма да повярвате, но този път става дума не само за дърво, но и за... ресторант.

Кацнал на едно дърво
Както може да се уверите от самите фотоси цялата кампания е отличен пример освен за чудесно свършена работа, но и за една перфектна ненатрапчива, много интелигентна реклама.


Във века на най-сериозните конфликти между човека и заобикалящата го среда, когато индиректно се решава въпросът за съществуването различните форми на живот на многострадалната ни планета, доста от модерните архитекти бързат да дадат своя принос в полза на единствено правилната кауза – защитата на оцелялата до този момент флора и фауна.
Все повече ставаме свидетели на отделни проекти и архитектурни решения, които буквално се вписват в пейзажа, без да нарушават ни най-малко функциите и целостта на терена.


Семплият и приятен интериор
Тази конкретна история започва със стартирането на съвсем необичайната маркетингова кампания на Yellow Pages в Нова Зеландия. В унисон със слогана си, че „могат да направят всичко” те възлагат на фирмата Pacific Environment Architects да сътворят дизайна за необичайния ресторант, който трябва да бъде монтиран в короната на дърво, на десет метра височина, в гората разположена в близост до Уоркуърт, северно от Оукланд.




"Фенерия"


Освен това инициаторите публикуват реклама, в която търсят съвсем обикновен човек, който да движи осъществяването на проекта, като след завършването му той самият да остане управител и домакин на ресторанта. Излишно е да споменаваме, че тя предизвиква необходимия интерес, преди всичко, с нестандартната си насоченост.На основата на многобройните кандидати, попълнили типовите формуляри, те избират 26-годишната Трейси Колинс, която запретва своите ръкави като започва да търси специалисти, работници, както и всички необходими материали, организирайки осъществяването на идеята с активната помощ на Yellow Pages.


(По материали от чуждия печат)


Няма коментари:

Публикуване на коментар