"Маймуната не се интересува от Браунови частици, златни звезди, олимпийски медали или докторати по философия. За човека тези неща са по-ценни от цял един кораб, натоварен с банани. Това ни прави доста тъпи по маймунските стандарти."

Чарлз Уайтхед

петък, 5 ноември 2010 г.

ДЖЕЙМЗ БОНД СЕ ЗАВРЪЩА



Подобно на екшън героите си холивудските филмови компании явно също „умират трудно”. Как иначе можем да си обясним факта, че 23-тият филм за супершпионина Джеймз Бонд е отново на дневен ред и плановете за реализацията му вече са стартирали като крайният срок е определен за ноември 2012 година?

Компанията, която се е заела с осъществяването на въпросния релийз е (дръжте се сега!) фалиралата според всички информационни агенции МГМ?!
Интересното е, че ръководителите на банкрутиралият колос не, само че не се притесняват от дълговете си, които според слуховете достигат до 3,7 милиарда долара, но  са направили и изявление, според което смятат да произвеждат по един филм за митичния агент на всеки две години?!

За постигането на целта МГМ е предоставила половината права за филма на неизвестен засега партньор, като се надява да си ги възвърне напълно в бъдеще и отново да стане собственик на всичко засягащо по един или друг начин лицензирания с код 007, недосегаем като самата нея агент.

Директорът Сам Мендес, който напусна като плъх малко преди очаквания крах, кораба на компанията е казал, че е се завръща в борда на директорите. Единствено засега не е сигурно дали звездата Даниел Крейг ще може да поеме ангажимента. По принцип той е съгласен, но му предстоят снимки в трилогията „Момичето с драконовата татуировка”, а има голяма вероятност двете продукции да са по едно и също време, което естествено ще го принуди да избира.

(По материали от чуждия печат)

Няма коментари:

Публикуване на коментар