"Маймуната не се интересува от Браунови частици, златни звезди, олимпийски медали или докторати по философия. За човека тези неща са по-ценни от цял един кораб, натоварен с банани. Това ни прави доста тъпи по маймунските стандарти."

Чарлз Уайтхед

вторник, 31 май 2011 г.

ПАЛАВАТА УЧИТЕЛКА (BAD TEACHER)

Камерън Диас отново сваля Джъстин Тимбърлейк. 
Този път заради парите му?!

Палавата учителка
Мнозина вероятно си спомнят първият трейлър на филма, излязъл онлайн със задължителната червена лента, още в началото, на който безгрижно преживящата хамбургери Камерън Диас, спонтанно изтърси като първа реплика благото пожелание „Fuck my ass!”. От рекламния материал, с който разполагаме, разбираме, че това не е случайно, защото по нататък тя продължава да прави неща, които направо биха взривили пуританските мозъци на слабоволевите онанисти, формулиращи странните правила на съвременната киноцензура и двойствения псевдоморал на кинофабриката Холивуд.

Създадена сякаш от общите фантазии на най-съкровените пубертетни мечти на пъпчивите си питомци, героинята на Диас се вихри на училищна територия, пушейки трева, жизнерадостно псува пред учениците и дава личен пример за трудова дисциплина, като работи доброволно в импровизираната училищна автомивка, облечена в доста оскъдно облекло, по-подходящо за софтпорно комикс, отколкото за съвременен американски преподавател. Как да не му се прииска на човек да учи отново и то непременно в USA, където всичко е позволено, макар и само на кино? Кой не би искал да участва в купон с подпийнала и надрусана преподавателка, с атрибутите на палав секс символ?



Сценарият на Джим Ступницки и Лий Айсенберг в никакъв случай не може да се нарече шедьовър. Това с пълна сила важи и за цялото творчество на двойката видяло бял свят до днес. Самият режисьор Джейк Каздан също остава някак си „недооценен” досега, вероятно заради анемичните си филмчета като Ориндж Каунти, Телевизионна постановка и т.н. Може би историята на устатата учителка, излизаща на екран на 17 юни 2011 е добър шанс за всички тях.


Сегел и Диас в сцена от филма

Изнервената Елизабет (героинята на Диас)  има една единствена мечта в живота си: час по скоро да се омъжи за Mr. Right и да зареже завинаги отегчителната работа в школото. Подобна „кристална” мечта, лелеяна още в безгрижното детство, не съвсем непозната на доста опитни съвременни девойки, както и на жени в леко напреднала възраст с немалък стаж на любовния фронт. Бракът им с подходяща чекова книжка се е превърнал едновременно и в смисъл на живота, и панацея за всички нерешени проблеми. Тъй като разбираме естеството на неизбежната колизия на тези крехки същества, попаднали от света на мечтите в безпощадната мелница, наречена живот, не можем да не изразим своето искрено съчувствие към епичната им борба за достигане на заветната цел. В тази светлина нейните реакции започват да ни се струват едва ли не „нормални” още в мига, когато научаваме, че наперената даскалица съвсем наскоро е била зарязана от годеника си – повече от сериозна причина да го удари през просото. Както се казва –  клин клин избива.

Корицата за MAXIM
Мутиралата в супер мъжемелачка препо-давателкаq която естествено прави всичко възможно да привлече вниманието на новия си богат и добре изглеждащ колега в лицето на бившето си гадже в реалния живот от недалечното си минало – инфантилния секс символ Джъстин Тимбърлейк, като е принудена да се бори за неговото благоволение с енергичната си съперница Ейми (Люси Пънч) и същевременно да отбива опитите за ухажване от страна на циничния учител по физкултура (Джейсън Сегел). Така развитието на интригите и лукавите схеми, сътворени от скандалната Елизабет постепенно ще „образоват” не само учениците, но и техните преподаватели, които не са и сънували и в най-развинтените си фантазии подобни отношения...

Камерън Диас има доказан опит в комедиите, където обикновено се подвизава в ролята на гореща мацка, караща мъжете да губят ума и дума, държейки се като неопитни пубертети в нейно присъствие (Маската). На 38 тя все още има какво да покаже, макар и не съвсем без сериозната помощ на съвременните мощни фотообработващи програми. Самата тя до такава степен се е вживяла в образа, че не пропуска и най-малка възможност да направи реклама на филма, като не престава да прави, меко казано, странни коментари в последните си интервюта като това в шоуто на Джими Кимел, напълно в стила на Лошата учителка. На въпроса на водещия от АВС обича ли мръсни филми Диас отговаря буквално:

- Имаш предвид порнографски филми? Да, аз обичам порно. Обичам дискретността на малките хотели...

Мнението и за мъжете:

- Аз обичам мъжете повече от всичко. Искам те да са щастливи и да имат жени, притежаващи истински характер, в живота си. Но момчетата се нуждаят от жени, които да ги предизвикват и да не им позволяват лайнарщини. Жените – обратно: не трябва да се превръщат в откачени кучки, когато гаджетата им казват нещо, което ги плаши.

Какво мисли за брака и за това, че той умира като институция:

- Съгласна съм. Мисля, че трябва да си създадем наши собствени правила. Не мисля, че трябва да изживеем живота си, съобразявайки се със стари традиции, които вече не подхождат на нашия свят.

Какво прави една жена „гореща”?

- Жените, които знаят кои са и са уверени в себе си са най-секси. Не намирам, че жените, които просят хорското одобрение могат да бъдат такива. Имам предвид, че е лесно да съблазняваш, но да си истински привлекателна, за да завладяваш и да бъдеш секси трябва да ти идва отвътре.

Какво е да си облечена като секси учителка?

- Това се случва за първи път в списание (сесия на MAXIM)! Аз мисля, че „секси учителката” е една от първите фантазии с костюми за повечето момчета.

Е, възбуди ли ви Лошата учителка?

Жоро Нончев


Няма коментари:

Публикуване на коментар