"Маймуната не се интересува от Браунови частици, златни звезди, олимпийски медали или докторати по философия. За човека тези неща са по-ценни от цял един кораб, натоварен с банани. Това ни прави доста тъпи по маймунските стандарти."

Чарлз Уайтхед

събота, 24 март 2012 г.

ТИТАНИК 3D - ПРЕМИЕРА


Преди появата на „Аватар” наистина не е имало друг феномен в бокс-офиса като „Титаник”. Разбира се, че имаше „Тъмният рицар”, но дори и той, с неговите 533$ млн. на вътрешния пазар, не може да се мери с внушителните 600$ милиона на „Титаник”. Не сме забравили как критиците се надпреварваха да му присъждат награда след награда, а жените по света полудяха по новия разбивач на сърца Леонардо ди Каприо. Сега епосът на Джеймс Камерън се завръща в кинотеатрите, но този път на 3D. За тези от вас, разстроени от така дългото чакане, има някои добри новини.


Повторното пускане на „Титаник” в кинотеатрите е голямата възможност за ревностните фенове да го видят отново на големия екран, както и възможност за по-големи печалби. Надяваме се, че лентата ще се окаже чудесен пример за това как един блокбастер може допълнително да се възползва финансово от 3D гримирането си. Надеждите естествено са, че „Титаник” в 3D ще се окаже още по-зрелищен от оригиналната си версия, макар че вероятно ще бъде глупаво да се определят стандарти, тъй като  „Аватар” (2009) вдигна летвата доста нависоко. С новата версия на филма си Джеймс Камерън все пак ще трябва да ни покаже какво може да добави 3D форматът като дълбочина и кристално чиста картина. Надяваме се да видим и качествени визуални подобрения в новия „Титаник”, дори да са в по-малка степен от уникалния „Аватар”. Трябва да се има предвид, че това е пост-продукция в 3D на сравнително стар филм, създаден преди повече от десетилетие.




Леонрадо ди Каприо и Кейт Уинслет в кулминационната
 сцена на принудителната раздяла
От Парамаунт съобщиха, че премиерата на „Титаник”3D се премества напред с два дни, от петък 6-ти април на 4-ти, сряда. Този ход дава възможност за финансов скок през уикенда, което си е доста основателна причина за промяната. Така че през въпросния уикенд филмът на Камерън ще се изправи срещу „Хенри Кавил” (трилър с Брус Уилис), „Студената дневна светлина” и третата част на „Американски пай” – „Отново заедно”.

Но не само Парамаунт филм променя датите на предстоящите премиери. „Джеф, който живее у дома”, новият филм от братята на Дюплас, с участието на Джейсън Сегел и Ед Хелмс също е избутан две седмици назад, от петък 2-ри март на петък 16-ти март. Филмът ще има само ограничено разпространение. 

По подобен начин бе преместена и премиерата на новия семеен филм на Еди Мърфи „Хиляда думи”. По проект тя трябваше да бъде на 20 април, но се състоя на 9 март.

Няма коментари:

Публикуване на коментар